0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Alimentaţie sănătoasă
  3. Cărţi: Reţete culinare
  4. Sfaturi practice şi reţete ovo-lacto-vegetariene
Carte

Sfaturi practice şi reţete ovo-lacto-vegetariene

Sfaturi practice şi reţete ovo-lacto-vegetariene. Editura
CumpărDetalii carte

Autor(i): Narcisa Răileanu, Valerian Răileanu
Editura: Păzitorul Adevărului
Anul apariţiei: 2004
Pagini: 138 (14x20 cm)
Preţ: 24,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

În cartea „Sfaturi Practice şi Reţete de Bucătărie Ovo-lacto-vegetariene“ medicul Valerian Răileanu şi soţia îmbină într-un mod armonios experienţa terapeutului cu cea a gospodinei, oferind o bogată gamă de reţete culinare, de la supe până la deserturi, care se remarcă mai ales prin orientarea lor spre sănătate. Având tot timpul în vedere legile sănătăţii şi necesarul de elemente nutritive, soţii Răileanu vă oferă în această carte un puternic imbold de a trăi o viaţă mai sănătoasă, care este direct dependentă de o alimentaţie în care legile sănătăţii sunt prioritare.

Cartea „Sfaturi Practice şi Reţete Ovo-lacto-vegetariene“ se distinge prin caracterul ei practic, prezentând modul în care, combinând ingrediente simple şi nu foarte costisitoare, se pot obţine mâncăruri delicioase la gust şi hrănitoare pentru organism.

Cuprinsul cărţii: „Sfaturi practice şi reţete ovo-lacto-vegetariene“

  • Prefaţă
  • Introducere
  • Sfaturi utile pentru menţinerea unei bune sănătăţi
  • Timpul aproximativ necesar pentru digerarea câtorva alimente (în ore)
  • O hrană sănătoasă
  • O dietă corectă - un avantaj personal
    • Reguli ale dietei
    • O alimentaţie bogată în vitamine
  • Vitaminele - în general
    • Vitamina A
    • Vitamina D
    • Vitamina E
    • Vitamina K
    • Vitamina C
    • Vitamina Bl
    • Vitamina B2
    • Vitamina PP
    • Vitamina B6
    • Vitamina B12
  • Comparaţie între dieta vegetariană şi cea carnată
  • E-urile
    • Ce trebuie să ştim despre E-uri
    • Clasificarea E-urilor
    • E-urile considerate „criminale“
  • O dietă echilibrată
    • Cantitativ
      • 10 sugestii care vă ajută să ajungeţi la greutatea ideală
    • Calitativ
      • Ce-ar trebui să ştie fiecare vegan despre vitamina B12
      • Lecţii din istorie
  • Tabel cu compoziţia alimentelor
  • Diferite mijloace de măsurat alimente
  • Timpul necesar de fierbere a legumelor proaspete şi congelate
  • Mici amănunte importante
  • Sfaturi practice pentru prepararea diverselor alimente
  • Cum să preparăm alimentele fără să folosim grăsimea prăjită
  • Sfaturi practice în folosirea tigăii teflon
  • Reţete culinare
    • Aperitive
    • Preparate din lapte
    • Salate
      • Ce ştim despre andive?
    • Sosuri
      • E bine să ştim
    • Supe
    • Ciorbe
    • Chifteluţe
    • Preparate din cartofi
      • Ce ştim despre gluten
    • Preparate din bame
      • Ce ştim despre bame?
    • Preparate din fasole
    • Preparate din vinete
    • Preparate din ciuperci
    • Preparate din ţelină
      • Ce ştim despre ţelină?
    • Preparate din gulii
      • Ce ştim despre gulii?
    • Preparate din conopidă
      • Ce ştim despre conopidă?
    • Preparate din dovlecei
    • Preparate din fasole verde
    • Preparate din ardei
    • Preparate din varză
    • Preparate din diferite legume
    • Preparate din verdeţuri de primăvară
    • Preparate din ouă
    • Produse de panificaţie
    • Fursecuri şi alte prăjituri uscate
    • Prăjituri şi alte dulciuri
    • Creme
      • Ce ştim despre dovleac?
    • Preparate din dovleac
    • Deserturi din fructe
    • Cum se prepară grâul încolţit?
    • Preparate din mălai
    • Reţete dietetice pentru sugari
    • Zarzavaturi conservate pentru iarnă
    • Câteva consideraţii despre conserve
    • Ce sunt merişoarele
    • Alimente congelate
  • Index alfabetic al reţetelor culinare pentru adulţi
  • Index alfabetic al reţetelor pentru sugari şi copiii mici