0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Alimentație sănătoasă
  3. Cărți: Rețete culinare
  4. Sfaturi practice și rețete ovo-lacto-vegetariene
Carte

Sfaturi practice și rețete ovo-lacto-vegetariene

Sfaturi practice și rețete ovo-lacto-vegetariene. Editura Păzitorul Adevărului
Cumpăr
Autor(i): Narcisa Răileanu, Valerian Răileanu,
Editura: Păzitorul Adevărului
Anul apariţiei: 2004
Pagini: 138 (14x20 cm)
Preţ: 30,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

În cartea „Sfaturi Practice și Rețete de Bucătărie Ovo-lacto-vegetariene“ medicul Valerian Răileanu și soția îmbină într-un mod armonios experiența terapeutului cu cea a gospodinei, oferind o bogată gamă de rețete culinare, de la supe până la deserturi, care se remarcă mai ales prin orientarea lor spre sănătate. Având tot timpul în vedere legile sănătății și necesarul de elemente nutritive, soții Răileanu vă oferă în această carte un puternic imbold de a trăi o viață mai sănătoasă, care este direct dependentă de o alimentație în care legile sănătății sunt prioritare.

Cartea „Sfaturi Practice și Rețete Ovo-lacto-vegetariene“ se distinge prin caracterul ei practic, prezentând modul în care, combinând ingrediente simple și nu foarte costisitoare, se pot obține mâncăruri delicioase la gust și hrănitoare pentru organism.

Cuprinsul cărţii: „Sfaturi practice și rețete ovo-lacto-vegetariene“

  • Prefață
  • Introducere
  • Sfaturi utile pentru menținerea unei bune sănătăți
  • Timpul aproximativ necesar pentru digerarea câtorva alimente (în ore)
  • O hrană sănătoasă
  • O dietă corectă - un avantaj personal
    • Reguli ale dietei
    • O alimentație bogată în vitamine
  • Vitaminele - în general
    • Vitamina A
    • Vitamina D
    • Vitamina E
    • Vitamina K
    • Vitamina C
    • Vitamina Bl
    • Vitamina B2
    • Vitamina PP
    • Vitamina B6
    • Vitamina B12
  • Comparație între dieta vegetariană și cea carnată
  • E-urile
    • Ce trebuie să știm despre E-uri
    • Clasificarea E-urilor
    • E-urile considerate „criminale“
  • O dietă echilibrată
    • Cantitativ
      • 10 sugestii care vă ajută să ajungeți la greutatea ideală
    • Calitativ
      • Ce-ar trebui să știe fiecare vegan despre vitamina B12
      • Lecții din istorie
  • Tabel cu compoziția alimentelor
  • Diferite mijloace de măsurat alimente
  • Timpul necesar de fierbere a legumelor proaspete și congelate
  • Mici amănunte importante
  • Sfaturi practice pentru prepararea diverselor alimente
  • Cum să preparăm alimentele fără să folosim grăsimea prăjită
  • Sfaturi practice în folosirea tigăii teflon
  • Rețete culinare
    • Aperitive
    • Preparate din lapte
    • Salate
      • Ce știm despre andive?
    • Sosuri
      • E bine să știm
    • Supe
    • Ciorbe
    • Chifteluțe
    • Preparate din cartofi
      • Ce știm despre gluten
    • Preparate din bame
      • Ce știm despre bame?
    • Preparate din fasole
    • Preparate din vinete
    • Preparate din ciuperci
    • Preparate din țelină
      • Ce știm despre țelină?
    • Preparate din gulii
      • Ce știm despre gulii?
    • Preparate din conopidă
      • Ce știm despre conopidă?
    • Preparate din dovlecei
    • Preparate din fasole verde
    • Preparate din ardei
    • Preparate din varză
    • Preparate din diferite legume
    • Preparate din verdețuri de primăvară
    • Preparate din ouă
    • Produse de panificație
    • Fursecuri și alte prăjituri uscate
    • Prăjituri și alte dulciuri
    • Creme
      • Ce știm despre dovleac?
    • Preparate din dovleac
    • Deserturi din fructe
    • Cum se prepară grâul încolțit?
    • Preparate din mălai
    • Rețete dietetice pentru sugari
    • Zarzavaturi conservate pentru iarnă
    • Câteva considerații despre conserve
    • Ce sunt merișoarele
    • Alimente congelate
  • Index alfabetic al rețetelor culinare pentru adulți
  • Index alfabetic al rețetelor pentru sugari și copiii mici