0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărți: Spiritualitate
 3. Cărți: Alchimie
 4. Ars Alchimica
Carte

Ars Alchimica

Coperta cărții: Ars Alchimica – Șapte tratate în care se vorbește despre natura, știința și arta spagyrică de la editura Herald.
Cartea: Ars Alchimica – Șapte tratate în care se vorbește despre natura, știința și arta spagyrică
Autor: Paracelsus
Editura: Herald
Cumpăr

Șapte tratate în care se vorbește despre natura, știința și arta spagyrică

Autor(i): Paracelsus
Editura: Herald
Colecţia: Quinta Essentia
Anul apariţiei: 2020
Pagini: 256 (13x22 cm)
ISBN:9789731115146
Preţ: 37,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Cartea „Ars Alchimica“ cuprinde 7 tratate de alchimie scrise de celebrul alchimist Theophrastus Paracelsus în diferite perioade și în care acesta prezintă arta spagyrică (medicina alchimică).

Scrierile lui Paracelsus se disting mai ales prin maniera concisă și totodată cuprinzătoare în care sunt expuse ideile. Din acest punct de vedere, ele pot fi comparate cu lucrările lui Tales, Heraclit, Pitagora, Anaxagora și Hipocrat.

După cum spune Sendivogius un discipol al lui Paracelsus: „În tratatele lui Paracelsus nu există nici o neclaritate și dacă vom urma căile pe care ni le-a arătat, avansând în același timp în domeniul științei fizice, vom descoperi cele mai însemnate comori îngropate în locurile pe care ni le-a indicat cu ajutorul baghetei sale magice“.

Cu toate că este posibil să-l privim pe Paracelsus în lumina oricărei perspective, singura cale de a înțelege corect omul și strădania sa este aceea de a evita tendința de a ignora caracterul mistic în favoarea celui rațional, pe scurt, de a accepta dualitatea naturii sale. Paracelsus a scris foarte mult despre tainele Cabalei și secretele alchimiei și magiei naturale. Pe de altă parte, a fost un susținător fidel al cercetării experimentale, criticându-i vehement și constant pe cei ce refuzau să scruteze problemele la originile lor și care acceptau cu ochii închiși autoritatea celor din vechime: „Am început să-mi desăvârșesc arta imaginându-mi că nu există nici un profesor în toata lumea capabil să mă învețe, și că a trebuit să capăt eu însumi cunoștințele în acest scop. Singura carte pe care am studiat-o a fost cartea Naturii scrisă de degetul lui Dumnezeu“.

Cercetările întreprinse de Paracelsus în vederea obținerii Pietrei Filosofale a sădit în el credința că omul reprezintă adevărata Chintesență.

Cuprinsul cărţii: „Ars Alchimica“

 • Catehism alchimic
  SCURTĂ INTRODUCERE ÎN ARTA SPAGYRICĂ
 • Comoara comorilor pentru alchimiști
  UNDE ESTE DESCRIS PROCEDEUL PRIN CARE POATE FI OBȚINUTĂ TINCTURA UNIVERSALĂ
 • Tinctura Filosofilor
  CARTE SCRISĂ ÎMPOTRIVA ACELOR SOFIȘTI NĂSCUȚI DE LA POTOP ÎNCOACE, ÎN EPOCA DOMNULUI NOSTRU IISUS CHRISTOS, FIUL LUI DUMNEZEU
 • Cerul Filosofilor
  DESPRE ȘTIINȚA ȘI NATURA ALCHIMIEI ȘI CE OPINII S-AR DESPRINDE DIN EA CONFORM CELOR ȘAPTE REGULI SAU CANOANE FUNDAMENTALE ALE CELOR ȘAPTE METALE CUNOSCUTE
 • Arhidoxiile Magiei
  DESPRE MERCURUL FILOSOFILOR ȘI TINCTURILE PREPARATE DIN SOARE ȘI LUNĂ
 • Aurora Filosofilor
  PE CARE [THEOPHRASTUS PARACELSUS] O NUMEȘTE MONARHIA LUI
 • Revelația lui Hermes
  INTERPRETATĂ DE THEOPHRASTUS PARACELSUS CU REFERIRE LA SECRETUL SUPREM AL LUMII
 • Anexe
  • Terminologia folosită de Paracelsus
  • Bibliografie selectivă
  • Studii despre Paracelsus
  • Breviarul operațiilor alchimice
  • Termeni și simboluri alchimice